Uneori se întâmplă să capeți o perspectivă diferită asupra lucrurilor într-un mod crud, brutal.
Cu toții ne plângem de sistemul sanitar, de medici și lipsa lor de empatie, de faptul că trebuie să dăm niște bani pentru a ne fi tratați copiii, despre faptul că stau înghesuiți mai mulți în pat.
Dar ne mai putem plânge vreo secundă de asta când opțiunea ar fi doar aceea să pleci acasă cu el și să te uiți neputincios fără să poți să-l faci bine? Ne trece prin cap că medicul ăla care a decis să pună 2 copii într-un pat a făcut-o pentru că era unicul fel în care putea să acorde îngrijire amândurora?
Cum e să auzi „vor sta 2 copii într-un pat” față de „nu sunt locuri și nu avem ce să facem” la camera de gardă? Dintr-o dată parcă devine o soluție foarte bună, nu? Doar să știi puiul în siguranță.
Câți dintre noi și fac ceva pentru schimbarea acestei situații în loc să se plângă și atât? Câți nu acceptăm starea de fapt, sperând că nu vom ajunge chiar noi în postura dureroasă de a ne întreba dacă nu cumva puteam să avem mai multă inițiativă înainte de a fi atinși de sistemul ce are nevoie de sprijin el însuși?
Am căutat pe Google „donații spitale”. Eram curioasă ce procent din donații s-au dus către spitale. Eu personal în afară de Marie Curie, nu cunosc altul care sa fi beneficiat de promovare pentru atragerea de donații. Rezultatele căutării îmi aduc informații de pe site-ul http://www.donatie.ro, un site util, dedicat donațiilor prin SMS sau debit direct. Aflu din raportul lor de activitate pentru perioada iunie 2015-mai 2016 că donațiile prin SMS ce au mers către spitale reprezintă 10% din totalul donațiiilor făcute. Au fost atrase sume mai mari pentru cazuri individuale, și copii, și adulți.
Cum ar fi dacă am putea să reducem nevoia de sprijin pentru cazuri individuale și am crește numărul de donații pentru dotarea spitalelor în general? Oare câți sunt copiii sau adulții care nu au șansa să beneficieze de ajutorul unei asociații pentru aducerea cazului lor în atenția publică și atragerea de donații? Oare câți copii mor pentru că nu au șansa asta iar noi nu știm să-i ajutăm?
Mi–aș fi dorit să pot găsi o modalitate de a putea dona si promova donațiile către spitale. N-am găsit.
Astfel, știe cineva să existe asociații dedicate spitalelor de stat care să poată primi ajutor? Sau o astfel de inițiativă?
Mulțumesc