Vrei să fii copil din nou?

Abia ce ne-am întors dintr-o tabără de familie. O tabără ca pentru copii, dar nu doar pentru copii.

Nici nu știu cu ce să încep, cu bucuria și fericirea Emei, cu pacea și liniștea mea, cu emoțiile descoperirilor, cu bucuria conectării, cu recunoștința față de echipa care a făcut asta posibil? Am să încep prin a vă spune că e o experiență pe care trebuie să o trăiți. Ce fac Momolinele de la Lumea lui Momo e minunat. E minunat nu doar pentru copii, e minunat și pentru părinți. Noi am plecat cu sentimentul că trebuie să facem asta și la anul, deși ne-am dori să facem asta zi de zi.

Programul taberei e structurat în așa fel încât totul să se întrepătrundă într-un fel cumva perfect, cel puțin din perspectiva mea. Nu doar că organizează cineva totul pentru tine, nu doar că ai masa pusă și ridicată, camera curată și copilul distrat de cineva. Nuuu, ai incomparabil mai multe beneficii. Ai masa pusă și ridicată de oameni care îți zâmbesc tot timpul și te ascultă cu bucurie dacă ai nevoie de ceva, ai camera curățată de oameni care fac asta cu grijă față de lucrurile tale și așezând haios plușul copilului între perne, ca și cum la intrarea ta te va întâmpina bucuros. Iar copilul…copilul nu e doar supravegheat sau distrat, cum am putea să ne așteptăm obișnuiți cu multe experiențe de la aniversări. Copilul intră cu adevărat într-o lume a copilăriei în care timpul stă în loc, iar singurul lucru care contează este ca fiecare suflet să fie ocrotit și purtat în mâini cu grijă ca să poată crește cum simte. O încântare să vezi o grămadă de copii jucându-se, construind, râzând, întrebând, vrând să mai stea la atelier, cerând încă o poveste de seară, fugind spre educatori plini de entuziasm, dând drumul mâinilor părinților uneori mai devreme decât unii dintre aceștia și-ar fi dorit 🙂

Iar asta pentru mine înseamnă nu o tabără, nu o experință frumoasă, asta e inspirațional. Să stai și să admiri fericirea copilului mână în mână cu fericirea celor care îl ghidează, în timp ce tu te întorci de la atelierul de părinți, asta e rai curat.

Daaaa, sunt ateliere și pentru părinți. Și părinții primesc același răsfăț, aceeași blândețe, aceeași căldură, aceeași atenție față de nevoi, aceeași grijă să se simtă bine, confortabil, nejudecați dacă sunt imperfecți, necriticați în vreun fel, maxim invitați la mai multă conectare.

Și în toate astea nimic forțat, nimic impus, libertatea de a alege la ea acasă.

Ne lipsește prea mult prilejul statului împreună doar ca să fim împreună și să ne simțim, să ne ascultăm fără să vorbim. Căci asta se întâmpla bună parte din întâlnirea noastră de dimineață, ne simțeam, ne ocroteam din priviri, ne împărtășeam iubire și recunoștință, ca într-o familie care eram. Iar după-amiezile învățam cum să ne ascultăm, mai întâi pe noi înșine, apoi pe partenerii noștri de viață și abia apoi pe copiii noștri. Precum e firesc, mai întâi suntem indivizi, apoi un cuplu care în fine sădește semințele iubirii.

Sunt profund recunoscătoare fiecărui trainer, fiecărui angajat de la Cabana Izvoranu, fiecărui părinte și copil pe care i-am cunoscut, pot spune că ăsta este idealul meu de concediu, abia așteptăm să vă revedem. Mi-a venit și o idee despre cum aș putea contribui 🙂 și deși încă stă cu mine o teamă de respingere, am curajul să o spun pentru că știu că pot fi complet vulnerabilă în Lumea lui Momo.

Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.